Annons

Sydkorea stoppar lyxbilar

Sydkorea har förbjudit försäljning av sex bilmodeller tillhörande tre utländska fordonstillverkare. Bakgrunden är att de tre utpekade biltillverkarna BMW, Nissan och Porsche ska ha fabricerat dokument i syfte att få erhålla certifikat, rapporterar Yonhap News.

Fel i certifikat som tillhör tio modeller har hittats. Av dessa finns sex ute på marknaden, uppgav det sydkoreanska miljöministeriet. Det handlar om Infinity Q50, Qashqai, X5M, Macan S Diesel, Cayenne S E-Hybrid och Cayenne Turbo. Övriga fyra säljs inte längre.

Förbudet är en fortsättning på den utredning som påbörjades i augusti och inledningsvis fällde Volkswagen för samma överträdelse. Den tyska fordonskoncernen såg 80 av dess modeller få sina certifikat indragna på grund av dieselutsläppen och fick ett säljstopp på 83.000 bilar i Sydkorea.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?