Annons

Sydkorea räds andra virusvåg – stänger barer och nattklubbar

I Sydkoreas huvudstad Seoul stängs barer och nattklubbar tills vidare, efter att flera nya fall av covid-19 konstaterats.

Ordern kommer från stadens borgmästare, som fruktar en andra smittvåg av coronaviruset. Så sent som i onsdags lättade regeringen på landets restriktioner.

”Oförsiktighet kan leda till en explosion av smittade”, säger borgmästaren Park Won-Soon.

Sydkorea har uppmärksammats internationellt för att man sedan i början av mars har lyckats stoppa viruset och vardagslivet har börjat återgå till det normala.

Men nu har runt 20 personer konstaterats vara smittade, som alla kopplas till en smittad 29-årig man som förra helgen besökte fem klubbar och barer i Seouls främsta nattklubbsdistrikt. Omkring 7 200 personer tros ha besökt de fem uteställena och myndigheterna räknar med att antalet smittade kommer att öka.

”Det är inte över förrän det är över”, säger president Moon Jae-In i ett tal, och uppmanar till fortsatt vaksamhet.

Det senaste dygnet har totalt 34 nya fall konstaterats i landet, vilket är den största dagliga ökningen på en månad. Sammanlagt har drygt 10 800 personer smittats med covid-19, varav 256 har avlidit.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera