Annons

Sydkorea: Nordkorea bluffar om missiler

Nordkorea saknar central teknik för att färdigställa långdistansmissiler. Det hävdar Sydkoreas landets säkerhetstjänst, rapporterar Bloomberg.

Bild:AP/TT

Sydkoreanska spioner ska ha avslöjat Nordkoreas missilbluff.

Pyonyang saknar avgörande teknik för att få fram missiler med riktigt lång räckvidd. Det uppger Sydkoreas säkerhetstjänsten för landets nationalförsamling, enligt koreanska medier.

Nordkoreas ledare Kim Jong Un deklarerade i juli att hans missiler kunde nå USA:s fastland efter en period av provokativa provskjutningar i Stilla Havet.

Kim Jong Uns uttalande tillbakavisades redan då av USA:s försvarsdepartement, och nu hävdar Sydkoreas säkerhetstjänst ytterligare belägg för att den nordkoreanske ledaren bluffat.

I själva verket har Nordkorea ännu inte uppnått den tekniska nivå som ger missiler förmåga att stiga upp över och sedan återvända ned i atmosfären, utan att förstöras av överhettning. De två senaste månaderna har Nordkoreas missilprogram också tagit paus, i spåren av åtstramade ekonomiska sanktioner som sätter press på militärmaktens finanser.

Det visar den sydkoreanska säkerhetstjänstens senaste uppgifter, rapporterar Bloomberg med hänvisning till Sydkoreas nyhetsbyrå Yonhap.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?