Annons

Sydkorea förlänger karantänregler

Sydkorea låter de hårdare regler som regeringen införde för två veckor sedan gälla ytterligare 15 dagar. Målet är att få ner antalet coronasmittade till under 50 om dagen.

Foto:Lee Jin-man

De gällande reglerna i Sydkorea, som skulle ha upphört på måndag, har bland annat stängt religiösa lokaler, sportanläggningar och nöjeslokaler. De kommer nu att gälla i ytterligare två veckor.

Förhoppningen är att komma ner till högst 50 nya smittade per dag.

Hälso- och välfärdsminister Park Neung-Hoo säger att det är för tidigt att lätta på karantänreglerna, bland annat med hänvisning till ett antal mindre lokala utbrott av smittade. Dessa har även fått regeringen att fortsatt hålla landets skolor stängda.

Vårt mål är att få kontroll över smittan till en nivå som vårt sjukvårdssystem kan hantera. Om antalet smittade går under 50 per dag kan systemet klara av att ta hand om de kritiskt sjuka utan att utsätta hela sjukvården för stor press”, sa han på en presskonferens.

Våren har kommit och allt fler rapporter kommer om att invånarna i landet bryter mot sina karantäner och umgås utomhus, vilket oroar regeringen.

”Vi är medvetna om att många medborgare känner sig utmattade och håglösa under denna sociala distansering. Men om vi lättar på reglerna kommer alla de hårda ansträngningarna vi har tillämpat hittills ha varit förgäves”, säger hälsovårdsministern.

Sydkorea har hyllats för sina omfattande tester och för att landet efter ett initialt stort utbrott har fått ner antalet nya smittade, och hållit den relativtlåga siffran på omkring 100 nya fall per dag.

Under lördagen rapporterades 94 nya fall av smittade i landet och tre personer avled i covid-19. Totalt har drygt 10 000 smittats och 177 personer avlidit.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?