ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Sydkorea accepterar reviderat avtal med USA

Sydkorea och USA kommer att revidera sitt befintliga frihandelsavtal efter krav från Washington. Det uppgav det sydkoreanska handelsministeriet på torsdagen, rapporterar Yonhap News.

 

Sydkoreas acceptans för en ändring i villkoren kommer efter att den första förhandlingsrundan i Seoul i augusti avslutats utan att USA fick gehör för sina krav.

Det ledde till att president Donald Trump hotade med att helt skrota frihandelsavtalet. Han backade emellertid efter stark intern kritik, men också från den eskalerade konflikten med Nordkorea kring kärnvapenprogrammet. Sydkorea är en allierad till USA i relationen med Nordkorea.

USA har vad gäller frihandelsavtalet med Sydkorea betraktat det som ofördelaktigt för sig självt. Sedan införandet 2012 har USA sett underskottet växa till 27,7 miljarder dollar inom varor.

Samtidigt har man haft ett överskott på 10 miljarder dollar inom tjänster och även sett Sydkorea öka sina investeringar i USA till 5,8 miljarder (2,2), vilket har lett till 45 000 nya arbetstillfällen.

Tyck till