1515
Annons

Sydafrika öppnar gränserna

Sydafrika öppnar 20 gränsövergångar som har varit stängda i mer än en månads tid. Regeringen bedömer att den nuvarande nivån av smittspridning tillåter det.

Det gäller endast landgränserna och bland annat till Zimbabwe, Moçambique och Botswana. Gränserna stängdes den 11 januari med hänvisning till en ökning av antalet insjuknade i covid-19.

Inrikesminister Aaron Motsoaledi säger att gränsbesluten är en viktig del av landets smittskyddsstrategi. Han kommer att besöka övergången Lebombo på gränsen till Moçambique på måndag för att se hur trafiken flyter.

Fler än 47.000 människor har avlidit efter att ha insjuknat i covid-19 i Sydafrika. Landet har drabbats extra hårt sedan en mutation av coronaviruset upptäcktes där i slutet av förra året.


Inga nya bilar såldes i Shanghai i april

Foto:Andy Wong

Besluten att stänga ned metropolen Shanghai ledde till att inte en enda ny bil såldes i 25-miljonersstaden under april. Det framgår av ett uttalande från Shanghai Automobile Sales Trade Association, rapporterar CNN.

På nationell nivå sjönk nybilsförsäljningen med 46 procent till 1,2 miljoner bilar - vilket är den sämsta aprilmånaden på ett decennium. 

Nedstängningarna har nu varit aktiva i cirka 7 veckor, men ska lyftas i början av juni.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?