ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Swedish Open-basen om fasan i Norge

  • Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Veckans resenär är Christer Hult, turneringschef för Swedish Open.  

Den bästa resa jag gjort;
”En resa med familjen till Australien. Sju veckor hos våra vänner i Sydney gjorde hela familjen till ”aussies”. Vi hade även möjligheten att resa till ATP tävlingarna i Auckland i Nya Zeeland och Grand slam-turneringen i Melbourne.”

Mitt första resminne.
”En bilresa med mina föräldrar och syster till Skinnarbu Högfjällshotell i Rjukan, Norge. Då en extremt lång färd som aldrig tycktes ta slut för en sexåring. Jag minns att det bara serverades röding och dallriga brylépuddingar såväl till frukost som lunch varje dag.”

Så reser jag hållbart/klimatsmart.
”Jag försöker planera bättre och vara mer effektiv när jag reser i jobbet. Jag flyger inte lika mycket som tidigare. Tåget är ännu inte ett alternativ på grund av den stora risken med stopp och förseningar. När jag är ledig är jag helst i Båstad.”

Mitt märkligaste reseminne.
”Under 80-talet arbetade jag tre månader i Kairo. En väldigt märklig, men samtidigt mäktig känsla, var när jag och min kompis körde motorcrosscykel genom Kairo i kaosartad trafik till pyramiderna. Väl framme så drog vi ut i ökenlandskapet och fick pyramiderna i bakgrunden. En overklig kontrast.”

Resmål jag aldrig varit på, men vill se.
”Jag och familjen planerar att besöka Sydafrika, som jag har hört mycket positivt om. Tanken är att resa till Cape Town och sedan åka på safari i några dagar.”

Min mest minnesvärda matupplevelse utomlands.
”Efter att jag och min vän Thomas Wallén ätit en god, dyr lunch på en trottoarrestaurang i New York bjöd ägaren på allt och ville dessutom ha en selfie med oss båda. Vi har än i dag inte kommit på vilka han trodde vi var. En vild gissning är Clint Eastwood och George Clooney...”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer