Annons

Swedencare ökar omsättningen men vinsten minskar

First North-listade Swedencare, som utvecklar premiumprodukter för hälsovård av katt, hund och häst, påverkades av coronapandemin under andra kvartalet, men kvartalet avslutades starkare.

Foto:Britt-Marie Seibold/TT

Det framgår av delårsrapporten.

Det andra kvartalets nettoomsättning blev 32 miljoner kronor, en ökning med 5 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Ebitda-resultatet sjönk med 19 procent till 7,4 miljoner kronor. 

”Omsättning och resultat har påverkats av covid-19-pandemin och i resultat återfinns även cirka 1,5 miljoner kronor i kostnader relaterade till vårt förvärv av Stratford. Justerat för förvärvskostnader når vi för halvåret en ebit-marginal på 25,6 procent, över vårt långsiktiga mål trots en utmanande omvärld”, skriver nya vd:n Håkan Lagerberg i rapporten.

Covid-19 ledde till hel del förskjutningar på order och försäljning för Swedencare.

”Att vi kom in med en liten omsättningsökning är starkt då april och maj var klart påverkade och osäkerheten var stor. Trots en fortsatt stor påverkan världen över kan vi se att våra kunder aktiverat sig i en mycket högre utsträckning på senare tid. I kvartalet stod juni för över 40 procent av vår försäljning och försäljningen från våra dotterbolag visar att den starka trenden fortsätter i juli varför jag ser med tillförsikt på andra halvan av 2020”, skriver Håkan Lagerberg.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?