Annons

Sweco missar förväntningarna

Teknikkonsulten Sweco redovisar ett ebita-resultat på 395 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (200). Väntat var 438 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Swecos vd Tomas Carlsson
Swecos vd Tomas CarlssonBild:Jonas Eng

Nettoomsättningen uppgick till 4.421 miljoner kronor, mot förväntade 4.599 miljoner, och ebita-marginalen blev 8,9 procent (4,6). Väntat där var 9,5 procent.

Det justerade ebita-resultatet blev 478 miljoner kronor, mot väntade 464 miljoner kronor.

Utdelningen föreslås bli 4:30 kronor per aktie (3:50). Här var 4:50 kronor per aktie väntat.

Swecos aktie har stigit närmare 80 procent på ett år. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?