Sweco köper dansk arkitektbyrå

Sweco köper den danska arkitektbyrån Årstiderna Arkitekter, med en omsättning på cirka 174 miljoner danska eller 230 miljoner svenska kronor och ett rörelseresultat på cirka 15,4 miljoner danska kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Värdeskapande förväntas genom tillväxt från gemensamma affärsmöjligheter samt kostnadssynergier inom administration", skriver Sweco SWEC B -0,26% Dagens utveckling utan att nämna några siffror.

Den förvärvade omsättningen motsvarar ungefär 1,4 procent av Swecos totala omsättning på cirka 16,5 miljarder kronor.

På tisdagen, dagen före Swecos pressmeddelande, aviserade ÅF ett förvärv av en dansk arkitektbyrå med 140 miljoner kronor i omsättning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?