1515
Annons

Sveriges största fastighetsägare

Den svenska fastighetsmarknaden har haft gott om ånga i maskinen de senaste åren. Tidskriften Fastighetsvärlden har listat Sveriges största fastighetsägare mätt i marknadsvärde på fastighetsportföljen.

Bild:TT

Med en portfölj värderad till 116 miljarder kronor är Vasakronan Sveriges klart största fastighetsägare. Bolaget ägs av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden och förvaltar 179 fastigheter i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö och Lund.

Sveriges näst största fastighetsägare är statliga Akademiska hus vars fastigheter värderas till 73 miljarder kronor. Bolagets uppdrag är precis som det låter att äga och förvalta fastigheter för universitet och högskolor och är verksamt på flera orter i landet.

Bakom de bägge statliga fastighetsbolagen hittar vi de bägge börsnoterade fastighetsbolagen Castellum och Balder som sitter på en fastighetsportfölj på 66,2 respektive 60 miljarder kronor.

Fastighetsvärldens lista sammanställdes i februari och bygger på bolagens uppgivna marknadsvärden. Endast fastigheter och projekt inom Sveriges gränser ingår i statistiken.

https://infogr.am/sveriges_storsta_fastighetsagare


Elon säljer butiksdatasystem för 10 miljoner

Hemelektronikkedjan Elon säljer butiksdatasystemet Smart till FDT-System. Det framgår av ett pressmeddelande.

I maj ingick Elon och FDT en avsiktsförklaring om en potentiell avyttring av Smart. Nu har förhandlingarna alltså slutförts. 

Köpeskillingen uppgår till cirka 10 miljoner kronor, uppdelat på en första betalning på 5 miljoner kronor vid avtalsundertecknande och en tilläggsköpeskilling på ytterligare 5 miljoner kronor om vissa kriterier är uppfyllda efter tre år.

De kommersiella villkoren innebär att koncernens räkenskaper kommer få en positiv resultateffekt uppgående till 5–7 miljoner kronor och en positiv kassaflödespåverkan om initialt cirka 5 miljoner kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?