Annons

Sveriges sämsta hyresvärdar utsedda

Bortforslade vitvaror, mögel i lägenheten och trasiga toaletter. Mardrömsexemplen är många när tidningen Hyresgästföreningens tidning Hem och Hyra utser Sveriges sämsta hyresvärdar.

19 hyresvärdar som antingen som fällts i hyresnämnden, vägrat följa hyresnämndsbeslut, fått ovanligt många klagomål eller på annat sätt gjort sig kända som misskötsamma finns med i sammanställningen.

På listan återfinns bland annat skandalomsusade Prime Living. Som Di tidigare har skrivit om har studentbostadsutvecklaren brottats med både projektförseningar och budgetöverskridanden som slutade i en likviditetskris.

I flera fall, som hos Concept fastigheter, Bror Andersson och Upplandsgatan i Stockholm har hyran höjts utan förhandling.

Det kan också gå så långt som att personer skadas. I SIG Invests fastighet i Rågsved fick flera personer föras till sjukhus när en brand utbröt. I utredningen efter kom man fram till att det fanns brister i brandskyddet.

I I&M fastighets bostäder i Åmål fick en hyresgäst i somras en obehaglig överraskning när avloppsvatten forslade ner genom taket.

Tidningen utser listan vartannat år efter nomineringar från Hyresgästföreningens olika regioner.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera