Annons

Sveriges Natoförhandlare bekräftar paus: ”Inte meningsfullt att ha samtal”

Inte meningsfullt med Natosamtal just nu, säger Sveriges Natoförhandlare Oscar Stenström i P1-programmet Godmorgon världen. Risken är att situationen trissas upp. 

Foto:Jesper Frisk

Den turkiska utrikesministern som tidigare i veckan sa att det inte är meningsfullt att föra samtal om Sveriges inträde i Nato får medhåll av Oscar Stenström, ambassadör i statsrådsberedningen med ansvar för Natoförhandlingarna. 

”Vi har gemensamt kommit överens om, jag och min motpart, att det inte är meningsfullt att ha förtroendefulla samtal och träffas fysiskt för att det sannolikt bara skulle leda till att vi eventuellt trissar upp situationen”, säger han i Godmorgon världen i P1.

I stället ska de båda länderna arbeta vidare på varsitt håll. Oscar Stenströms uppgift är att se till att den överrenskommelse som slöts vid senaste Natotoppmötet i Madrid implementeras. 

Hur lång pausen blir återstår att se säger Oscar Stenström som understryker vikten av att Sverige blir fullvärdig medlem i Nato eftersom Sverige befinner sig i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget på mycket lång tid. 

Rasmus Paludans koranbränning beskriver Oscar Stenström som laglig, men absolut inte lämplig och följden har enligt honom blivit att en hel religion förolämpats. 

”Här måste vi mötas i en respektfull dialog och det kan man inte göra när det brinner, så att säga”, säger Oscar Stenström till Godmorgon världen. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera