1515

Sverige har tredje bäst bredband i världen

Sydkorea har världens snabbaste bredband. Sverige klättrar på listan och har tagit tillbaka tredjeplatsen, men slås fortfarande av Norge.

Det visar en rapport från företaget Akamai som innehåller statistik från hela världen om uppkopplingshastigheter, utbyggnad av bredband och störningar på internet. Rapporten gäller för fjärde kvartalet 2016.

Den genomsnittliga hastigheten på bredband ökade i alla europeiska länder jämfört med föregående år – förutom i Ryssland. För Sveriges del har den genomsnittliga uppkopplingshastigheten ökad med 20 procent på ett år.

"Med tanke på den relativt låga befolkningstätheten i Sverige och Norge är det imponerande att våra länder ligger i topp. Den svenska regeringens bredbandsstrategi visar på vikten av att även invånarna i lands- och glesbygd får tillgång till snabbt bredband framöver", säger Per Sterner, vd för Akamai i Norden, i ett pressmeddelande.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?