Annons

Sverige ger tummen ned till EU-budget – för sjunde året i rad

Inte heller i år kommer Sverige att ge grönt ljus för hur EU:s budget har hanterats. När finansministrarna nästa vecka ska rekommendera att ge EU-kommissionen ansvarsfrihet för 2016 års budget kommer Sverige att rösta nej – för sjunde året i rad.

"Det är för mycket fel i hanteringen av våra budgetmedel. Samtidigt är det väldigt positivt att felprocenten har sjunkit rejält från förra året, men det är fortfarande över tvåprocentsgränsen", säger finansminister Magdalena Andersson (S).

EU-revisorerna bedömde i sin granskning att 3,1 av budgetmedlen betalats felaktigt 2016, en minskning jämfört med 2015, då felprocenten låg på 3,8 procent.

Storbritannien och Nederländerna brukar precis som Sverige rösta nej till ansvarsfrihet. Men att en liten grupp länder markerar sitt missnöje har i praktiken ingen formell betydelse. EU-kommissionen brukar ges ansvarsfrihet ändå.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?