1515
Annons

Svenskt stöd till EU-sugna Balkanländer

Utvecklingen på västra Balkan och regionens fortsatta EU-integration stod på agendan för ett seminarium i Stockholm i dag. Utrikesminister Margot Wallström (S) fick sällskap av kollegor från Serbien, Makedonien, Kosovo, Albanien och Bosnien och Hercegovina.

"Sverige är och kommer att fortsätta att vara en av de största förespråkarna av EU-anslutning för dessa länder, men det är de själva som sätter takten genom sin vilja och förmåga att genomföra de reformer som krävs. Vi kommer att fortsätta att stödja länderna politiskt och genom vårt omfattande reformsamarbete" skriver Wallström i en kommentar till TT efter seminariet.

Wallström gjorde nyligen en resa till regionen under vilken hon bekräftade det svenska stödet.

"Goda grannskapsrelationer och regionalt samarbete är en förutsättning för framgång, något vi inom EU och inte minst i Norden har stor erfarenhet av" skriver Wallström.

Lägenhet om 18 år – så mycket måste du spara

Familjer som kan spara barnbidraget under 18 år har i bästa fall fått ihop till kontantinsatsen till en enrummare.

Men i flera större städer räcker inte sparkapitalet till om bostadspriserna stiger med 4,5 procent om året.

Foto:TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera