Svenskt pass världens mest åtråvärda

Med visumfritt resande till 176 länder och möjligheten att smidigt bosätta sig i ett annat land med lägre skatt är ett svenskt pass världens mest åtråvärda enligt en rangordning från Nomad Capitalist. Det rapporterar Bloomberg.

Bild:TT

Företaget Nomad Capitalist strävar efter att hjälpa förmögna personer att minska sin skattebörda genom att flytta utomlands och investera i andra länder. I en färsk undersökning har Nomad Capitalist rangordnat ”värdet av medborgarskap” i 199 olika länder, skriver Bloomberg.

Rangordningen görs efter variabler som antalet länder man kan resa till utan att behöva ansöka om visum, hur mycket skatt man behöver betala när man är bosatt utomlands, landets internationella rykte, möjligheten att ha flera medborgarskap och personlig frihet.

På årets lista placerar sig Sverige på förstaplatsen följt av en rad andra europeiska länder tack vare de goda möjligheterna att resa till olika länder utan att behöva ansöka om visum. Andrew Henderson, som grundat Nomad Capitalist, poängterar även att utlandsboende svenskar smidigt kan flytta till ett land med lägre skatter, skriver Bloomberg.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?