Svenskt avtal med Colombia ger Saab hopp

Näringsminister Mikael Damberg besöker just nu Colombia och undertecknade på tisdagen ett avtal med försvarssamarbete.

Det rapporterar Ekot på onsdagsmorgonen, och noterar att avtalet kan innebära en viktig milstolpe för försvarskoncernen Saab och dess vilja att exportera Gripenplan till landet.

"Det hoppas i alla fall svenska Saab, som under det senaste året försökt påverka colombianska försvarsministeriet att välja JAS Gripen, bland annat genom att skicka svenska stridspiloter till Colombia för att hålla seminarium för det colombianska flygvapnet", rapporterar Ekot.

I december 2016 intervjuades Richard Smith, marknads- och försäljningschef för Gripen på Saab, om koncernens marknadsföring mot olika länder. Colombia fanns med bland de länder han nämnde som potentiella Gripenköpare.

Saab håller klockan 8.30 på onsdagen sitt årliga Gripenseminarium, som webbsänds .

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?