1515

Svenske Youtubestjärnan: Jag är avstängd i Kina

Svenske Youtubestjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellbergs videor går inte längre att se i Kina, uppger stjärnan själv i ett klipp.

Foto:Filip Erlind

”Vi gjorde det, jag är avstängd i Kina”, säger Kjellberg i ett klipp på sin Youtubekanal och tillägger att han inte är särskilt förvånad.

Youtube, Kjellbergs främsta kanal där han har fler än 100 miljoner prenumeranter, är som helhet blockerat av kinesisk censur, men Kjellberg säger att nu får man inte heller några träffar om man söker på forum eller ”Youtuberelaterade” videor i landet.

Kjellberg har kommenterat och drivit med aktuella händelser som basketkonflikten omkring NBA och avstängningen av en ”Heartstone”-spelare som hyllade protesterna i Hongkong.

”Kina är som den där personen på Twitter som inte kan ta någon kritik utan bara blockar alla”, säger Pewdiepie i klippet.

En del användare på forumet Reddit bekräftar svenskens påstående, medan andra har påpekat att det fortfarande går att få träffar på svenskens namn på den kinesiska sökmotorn Baidu.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?