Annons

Svenske fotbollslegendaren vill köpa engelsk fotbollsklubb

Henrik Larsson vill köpa en engelsk fotbollsklubb tillsammans med Dennis Bergkamp och Dirk Kuyt.

Det bekräftar fotbollsprofilernas rådgivare Ronald Koeman.

Henrik Larsson.
Henrik Larsson.Foto:Björn Lindgren/TT

”De har en dröm om att köpa en klubb och jobbar på det”, säger Koeman, Nederländernas förbundskapten, till tidningen Independent.

”Jag är i bakgrunden, som rådgivare. Om de vill finns jag där för att ge dem råd, men det är inte jag som ska investera, jag är inte den som ska besluta hur processen ska fortsätta.”

Enligt nyhetssajten The Athletic har trion under våren förhandlat för att få köpa Wycombe Wanderers i den engelska tredjedivisionen League One. Supportrarna som äger klubben valde dock att gå vidare med en amerikansk investerare. The Athletic skriver att de förra fotbollsstjärnorna från Sverige och Nederländerna fortsätter att leta efter klubbar att ta över.

Henrik Larsson, som nyligen lämnade tränaruppdraget i Helsingborg, är aktuell som tränare för Southend United i League One.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?