Annons

Svenskar riskerar tysk karantän

Svenskar som tänkt sig att åka till Tyskland riskerar att få stanna längre än vad de tänkt sig. 

Foto:Jean-Francois Badias

Förbundsregeringen rekommenderar karantän för medborgare från EU-länder med ett högt antal nya coronainfektioner, fler än 50 per 100.000 invånare de senaste sju dagarna. Och tittar man på den tyska folkhälsomyndigheten Robert Koch Instituts hemsida finns det bara ett EU-land som lyser rött på kartan – Sverige.

Det är upp till de enskilda förbundsländerna att besluta om de väljer att följa rekommendationen och hur karantänen för EU-medborgare i så fall ska se ut. 14 dagars karantän rekommenderas i dag bara för inresande från tredjeland.

Sverige har den senaste tiden trappat upp testerna för coronasmitta, vilket är en förklaring till det höga talet nya infektioner.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?