ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Svenskar nominerade till pris för bästa affärsbok 2018

  • Hans Rosling. Foto: Henrik Montgomery/TT

Hans Roslings sista bok "Factfulness" är nominerad till Best Business Book of the Year. Det är första gången som en svensk bok är nominerad till priset som utses av Financial Times tillsammans med konsultfirman McKinsey.

På måndagen tillkännagavs de 15 nominerade böckerna  till priset Business Book of the Year 2018. Med på årets lista finns "Factfulness" av Hans Rosling som kom ut tidigare i vår. Nomineringen är första gången en svensk bok är nominerad till priset.  

Boken som skrevs tillsammans med sonen Ola Rosling och svärdotter Anna Rosling Rönnlund blev Hans Roslings sista och har hyllats av bland andra Bill Gates som valt att skänka boken i present till alla studenter i USA som tar exemen.

Priset som delast ut av Financial Times och konsultjätten McKinsey är ett av de mest prestigefyllda inom kategorin affärslitteratur. Med på listan över tidigare års nominerade finns bland annat 2014 års stora diskussionsämne "Kapitalet" av Thomas Piketty,  "Lean In" om hur kvinnor kan ta plats i arbetslivet av Facebook operativa chef Sherryl Sandberg och "Big Short" om den amerikanska fastighetsbubblan som föregick finanskrisen 2008 av Michael Lewis. 

Vinnaren som presenteras på en middag den 18 november får förutom äran och, gissningsvis, ökad försäljningssiffror, även en check på 30.000 dollar. Den 14 september presenteras en kortad lista med fem böcker som är kvar i racet.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer