1515

Svenskar i London uppmanas undvika stora folksamlingar

”Det verkar som om terroristerna har flyttat sitt fokus från Paris till Storbritannien.”
Det säger Ulla Nilsson, Londonchef på Svenska Handelskammaren, efter terrordådet i den brittiska huvudstaden.

Sju personer dödades i terrorattacken på lördagskvällen av tre gärningsmän som senare sköts till döds av polisen.

Gärningsmännen körde en skåpbil i hög fart in bland de gående på London Bridge vid 22-tiden på lördagskvällen. Fordonet fortsatte sedan mot Borough Market. De tre männen hoppade där ut ur skåpbilen och började knivhugga människor.

Attacken kommer bara veckor efter att 22 personer dödades när en sprängladdning utlöses efter en konsert med den amerikanska popstjärnan Ariana Grande i Manchester.

Den 22 mars i år dödades fem människor och över 50 skadades när en man körde på ett stort antal människor på Westminster Bridge i London.

”Det är förskräckligt och mycket skrämmande det som nu händer och har hänt senaste tiden här i Storbritannien”, säger Ulla Nilsson.

”Det är uppenbart att terroristerna vill göra intrång och förstöra vår kultur, vilket gör att man ibland ställer sig frågan om vi är alltför generösa med vårt öppna samhälle.”

”Det är också intressant att notera att de senaste attackerna tidsmässigt har kommit i samband med valkampanjen. Om det är en tillfällighet eller inte kan man ju fråga sig.”

Storbritannien är en av Sveriges viktigaste handelspartner och många svenska företag finns representerade i landet.

”Vi uppmanar företag och anställda att vara mycket uppmärksamma i sin dagliga tillvaro och om möjligt undvika stora folksamlingar”, säger Ulla Nilsson.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?