1515
Annons

Svenska Wall Street-raketen vinner rallyt

En osannolik debut för svenska Olink på Nasdaq i New York – upp 80 procent första handelsdagen – har visat hur stekhet marknaden för proteomik, det vill säga analys av människans alla proteiner, är. 

”Vår teknik kan hjälpa vården att vara proaktiv istället för reaktiv”, säger Ida Grundberg, forskningschef på Olink. 

Ida Grundberg, forskningschef på Olink.
Ida Grundberg, forskningschef på Olink.Foto:Jesper Frisk

Varför går ni till börsen just nu?
”I höstas presenterade vi vår strategiska plan för styrelsen som omfattade en offensiv satsning på global tillväxt, utbyggnad av vår forskning och utveckling och förstärkning av vår säljorganisation. Vi räknar med att dubblera antalet anställda under de kommande åren. För det behövdes finansiering, och där var börsen det alternativ som valdes.”

Beskriv enkelt hur er teknik fungerar?
”Proteiner, som bygger upp vår kropp och hjälper den att fungera, förändras beroende på hälsa och sjukdom. I vår egenutvecklade teknik, PEA, kopplas två matchade antikroppar till DNA-strängar som när de kommer i närheten av rätt målprotein bildar en unik streckkod. På det här sättet kan vi analysera tusentals proteiner samtidigt, i mindre än en droppe blod och fånga upp sjukdomssignaler från hela kroppen.”

Er teknik beskrivs som proteomik 2.0. Vilka förbättringar mot exempelvis den vanligaste metoden i dag, masspektrometri, möjliggör den?
”Det som är styrkan med vår teknik jämfört med masspektrometri är framför allt känslighet, kapacitet och provvolym. Vi kan se signaler till sjukdom tidigare och mäta proteiner i väldigt liten mängd i blodet, och analysera prover snabbare med en mycket mindre mängd prov. Vi inledde nyss ett stort samarbete med UK Biobank där vi ska analysera 53.000 individer, något som kommer att ta oss några månader. Med masspektrometri hade det tagit flera år.”

Vad möjliggör dessa förbättringar för framtidens vård?
”Idag är det tyvärr många situationer där sjukdomsbeskedet kommer sent och gör det svårare att behandla och bota. Vi siktar mot en framtid där vi alltid ligger steget före och kan förhindra att dessa situationer uppstår genom att läkare och sjukhus får tillgång till kraftfulla verktyg som PEA.”

Astrid Dellrud laddar en analysmaskin.
Astrid Dellrud laddar en analysmaskin.Foto:Jesper Frisk

Idag används era produkter enbart för akademisk och industriell forskning, till vad används era produkter främst?
”Det händer mycket snabbt på proteomik-området nu. Bara under de tre senaste åren har över 400 artiklar baserade på vår PEA-teknik publicerats inom allt från neurologi, cancer, hjärt/kärl och inflammationssjukdomar. Även inom covid-19, där vi jobbat med ett team på ett sjukhus i Boston som med hjälp av vår teknik kunde förutse utfallet av infektionen hos akutpatienter. Vår analys stämde väldigt väl med verkligheten och skulle kunna användas för att prioritera patienter efter riskgrupp.”

När kommer ni att kunna börja sälja till vården?
”Senare i år kommer ett amerikanskt biotechbolag med den första produkten som baseras på vår teknik ut på diagnostikmarknaden. Det är ett så kallat laboratorieutvecklat test för att monitorera sjukdomsprocessen hos patienter med multipel skleros. Vi förväntar oss att delta alltmer på diagnostikmarknaden i framtiden. 

Ni har bara en konkurrent, amerikanska Somalogic, hur skiljer ni er åt?
”Rent tekniskt skiljer sig teknikerna åt hur de binder till proteiner, vi använder högkvalitativa antikroppar och de använder syntetiska DNA-molekyler. Vår teknik är skalbar, det betyder att den kan användas för tusentals proteiner ned till enbart ett fåtal med samma höga kvalitet vilket är en styrka för framtida klinisk användning. Men den kanske viktigaste skillnaden är vårt fokus på högsta kvalitet och säkerhet.”

Vad tror ni om konkurrensen de närmaste fem åren?
”Det finns ett otroligt stort behov och många nya företag som dykt upp, särskilt det senaste året. Många av dem kan ha potential, men det är en lång väg att gå. Vi har redan idag en mycket stark position med en världsledande teknik, bred produktportfölj och världens mest etablerade läkemedelsbolag som våra kunder.”

 

Tog Volvo från kris till stjärnstatus – nu slutar han

När Jan Gurander lämnar posten som vice koncernchef vid årsskiftet förlorar AB Volvos koncernledning en av nyckelpersonerna bakom resan från krisbolag till högpresterare.

Jan Gurander är den andra erfarna lastbilsdirektören som lämnar vd Martin Lundstedts koncernledning på kort tid.

Martin Lundstedt, Volvos vd och Volvos CFO och vice VD Jan Gurander.
Martin Lundstedt, Volvos vd och Volvos CFO och vice VD Jan Gurander.Foto:Joey Abrait

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera