Annons

Svenska turister återvänder till Turkiet

Trots politiska oroligheter ökar antalet bokade semesterresor till Turkiet.

”Jag tycker det är häftigt att svenska resenärer inte låter sig skrämmas”, säger Katarina Daniels på Ticket.

Strand i Antalya, Turkiet.
Strand i Antalya, Turkiet.Bild:AP

Sedan 2015 har ett antal terrorattentat ägt rum i Turkiet, bland annat i Ankara och Istanbul. Till följd av detta har antalet resebokningar till landet minskat under de senaste åren. Men nu är trenden bruten, enligt statistik från resebyrån Ticket som visar att bokningarna till Turkiet har ökat med drygt 83 procent inför sommarens semestrar. De populära städerna Alanya, Side, golforten Belek och Antalya har nästintill tredubblat antalet resebokningar.

”Trots att det politiska läget i Turkiet inte har förändrats har bokningarna gått upp. Det är spännande tycker jag”, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Svenska ambassaden avråder resenärer från att åka till Turkiets närområden mot Syrien och betonar fortfarande den förhöjda risken för terrorattentat i hela landet. Men Katarina Daniels tror inte att svenskarna låter oron ta över när de åker till andra delar av landet.

”Jag tror att människor har kommit till insikt om att det kan hända var som helst. Det fick vi ju inte minst erfara på Drottninggatan i Stockholm. Sedan är ju Turkiet är ett stort land med stora avstånd. Allt beror egentligen på hur orolig man är”, säger hon.

Även Egypten har haft ett uppsving efter en tids impopularitet och har fördubblat antalet resebokningar, dock från låga nivåer. Frankrikes popularitet har ökat kraftigt och både Nice och Paris lockar fler semesterfirare, enligt Ticket.

”Trots att Frankrike har varit hårt drabbat av terrorattentat under de senaste åren upplevts det fortfarande som ett trygghetsland”, säger Katarina Daniels. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?