1515

Svenska Spels vd om spelmissbruk: Blir illa berörd

På torsdagen berättade entreprenören Per Holknekt om hur han spelat bort 55 miljoner kronor på internetspel. 

Svenska spel är ett av de bolag som jobbar proaktivt för att identifiera spelmissbruk bland sina kunder.

Svenska Spels vd Patrik Hofbauer menar att de aktivt arbetar för att motverka spelmissbruk. ”Ett misslyckande för vår sektor”, säger han.
Svenska Spels vd Patrik Hofbauer menar att de aktivt arbetar för att motverka spelmissbruk. ”Ett misslyckande för vår sektor”, säger han.Foto:Jack Mikrut

Entreprenören Per Holknekt berättade i Di om sitt spelmissbruk. Mellan åren 2005 till 2019 spelade han bort 55 miljoner kronor. I Di TV:s Ekonomistudion intervjuades Patrik Hofbauer, vd för Svenska Spel, om hur de arbetar mot spelmissbruk. 

 ”Jag blir så klart illa berörd när jag hör om personer som hamnat i spelmissbruk och spelproblem. Det är ett misslyckande för vår sektor.”

Enligt Patrik Hofbauer har Svenska Spel arbetat länge med frågan.

”Det här är en av våra viktigaste frågor. Det är den viktigaste frågan i vår hållbarhetsagenda. Det handlar om hur vi utformar spelen, speciellt de mest känsliga spelen Det andra handlar om konsumentskyddet på individnivå och hur vi följer och hjälper våra kunder med verktyg för att motverka det här.”

Lyckas ni med det?
”Vi är så klart inte heller felfria. Fel kan hända hos oss också. Men vi har en hög ambitionsnivå och väldigt många människor som jobbar med det här.”

Svenska spel arbetar proaktivt för att identifiera spelmissbruk bland sina kunder.

”När vi ser ett förändrat kundbeteende så reagerar vi på det. Vi har många omsorgskommunikatörer som tar kontakt med kunderna proaktivt och antingen ber dem stänga av sig eller så stänger vi proaktivt av dem.”

Ekonomistudion är Dagens industris program om stora pengar. Nyheter, analys och debatt om dagens viktigaste nyheter. Du ser det varje vardag klockan 14.30 på Di.se. Poddversionen släpps på eftermiddagen vid klockan 15.30 i din poddspelare. 

Lyssna här: Acast, Apple, Spotify


Innehåll från VerizonAnnons

Därför är 5G en central del av den fjärde industriella revolutionen

Med 5G är framtidens affärsmiljö redan här, men det är privat 5G som kommer att förändra industrin. Det anser Fredrik Hallenborg, nordisk chef på Verizon Business.

– Vi ser 5G som en katalysator för framtida innovationer. Vi arbetar redan nära våra kunder för att hjälpa dem att inse den verkliga potentialen med 5G – och vad den kan göra för deras företag, säger han.

Ta en titt på de senaste artiklarna för att ta reda på trenderna i den snabbrörliga 5G-världen för företag. 

Vi närmar oss slutet av pandemin och även fast många bolag har brottats med stora utmaningar har även många affärsstrategier blivit starkare. Företag över hela världen har inte bara tvingats välkomna distansarbete, många har dessutom lyckats öka sin produktivitet tack vare de förändringar som genomfördes i början av 2020. Under det senaste året har de omfamnat ny teknik för att skynda på sin digitala transformationsresa. I dag är många företag mer flexibla – och bättre rustande inför framtiden. 

– Vi har sett företag förändras genom fyra faser till följd av pandemin. De har först reagerat sedan optimerat verksamheten för att i slutfasen justerat sina positioner för att de ska vara redo att accelerera på marknaden, säger Fredrik Hallenborg, nordisk chef på Verizon Business. 

Han tror att den teknik som nu växer fram, som exempelvis privat 5G, kommer att vara drivkraften för många branscher som vill överleva i framtiden. Det rör allt från detaljhandel med förändringar kring hur vi köper och handlar, men även själva upplevelsen till tillverkningsindustrin där övervakning, skydd och spårning är i fokus. 

Råder ofta förvirring

– På grund av de olika anslutningstekniker som finns tillgängliga på marknaden idag, som till exempel wifi 6 och publikt 5G, så råder det ofta förvirring kring de olika egenskaperna och affärsfördelarna med privat 5G. Publikt 5G är öppet för konsumentmassorna och hanteras av en mobilnätsoperatör, säger Fredrik Hallenborg och fortsätter: 

– Ett privat 5G-nätverk körs på sin egen hängivna utrustning och dess täckning, prestanda, underhållsschema och säkerhet är oberoende av offentliga tjänster. 

Om vi ​​tittar på wifi 6 och 5G-tekniken så finns det även tydliga skillnader. Wifi används främst för trådlöst LAN och inomhusbehov. Dess kompakta struktur och komplexa fasta anslutningar kan göra det svårt att hantera stora industriella miljöer. Wifi 6 och 5G förväntas komma att samexistera under en tid framöver. Verizon siktar därför på att fortsätta hantera båda teknikerna för att kunna erbjuda företag optimala lösningar baserat på deras individuella användningssätt. 

– Många företag vill vara en del av den fjärde industriella revolutionen och 5G kommer att bli centralt för denna transformationsresa. Vi vet, och förstår 5G, oavsett om den är publik eller privat, säger Fredrik Hallenborg. 

Ta en titt på de senaste artiklarna för att ta reda på trenderna i den snabbrörliga 5G-världen för företag. 

 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?