ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Svenska Handbollslandslaget slipper undan skattesmäll

  • Foto: Adam Ihse/TT

Svenska Handbollslandslaget AB har krävts på över 3 miljoner kronor i skatt efter att ha arrangerat VM för herrar 2011 men nu river kammarrätten upp en dom från förvaltningsrätten, som gick på Skatteverkets linje.

Svenska handbollsförbundet fick i samband med arrangörskapet ett bidrag på 1,2 miljoner schweizerfranc (10,5 miljoner kronor) från Internationella handbollsförbundet. Pengar slussades sedan vidare till Svenska Handbollslandslaget AB, som ägs av Svenska handbollsförbundet. 

Kammarrätten bedömer dock inte att landslagsbolaget trätt in som avtalspartner i förhållande till det internationella förbundet, vilket både Skatteverket och förvaltningsrätten ansett.

Svenska Handbollslandslaget AB:s vd Stefan Löfgren är lättad efter beskedet. 

"Vi har hela tiden varit övertygade om att vi har hanterat det här riktigt och gjort rätt för oss på alla sätt, vilket nu kammarrätten fastslår. Det känns givetvis oerhört skönt" säger han i ett pressmeddelande.

Bolaget beviljas också ersättning på 135.000 kronor för kostnader i förvaltningsrätten och kammarrätten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer