Annons

Svenska Handbollslandslaget slipper undan skattesmäll

Svenska Handbollslandslaget AB har krävts på över 3 miljoner kronor i skatt efter att ha arrangerat VM för herrar 2011 men nu river kammarrätten upp en dom från förvaltningsrätten, som gick på Skatteverkets linje.

Bild:Adam Ihse/TT

Svenska handbollsförbundet fick i samband med arrangörskapet ett bidrag på 1,2 miljoner schweizerfranc (10,5 miljoner kronor) från Internationella handbollsförbundet. Pengar slussades sedan vidare till Svenska Handbollslandslaget AB, som ägs av Svenska handbollsförbundet. 

Kammarrätten bedömer dock inte att landslagsbolaget trätt in som avtalspartner i förhållande till det internationella förbundet, vilket både Skatteverket och förvaltningsrätten ansett.

Svenska Handbollslandslaget AB:s vd Stefan Löfgren är lättad efter beskedet. 

"Vi har hela tiden varit övertygade om att vi har hanterat det här riktigt och gjort rätt för oss på alla sätt, vilket nu kammarrätten fastslår. Det känns givetvis oerhört skönt" säger han i ett pressmeddelande.

Bolaget beviljas också ersättning på 135.000 kronor för kostnader i förvaltningsrätten och kammarrätten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?