ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Business Arena

Svenska fastigheter heta för utlänningar

  • Di TV:s Emelie Lundgren och Kungsledens vd Biljana Pehrsson i samspråk på Business Arena.

Svensk fastighetsmarknad är het för utländska investerare.

Intresset märktes på konferensen Business Arena i London där bolag som Kungsleden, Wihlborgs och Fabege fanns på plats för att locka till sig kapital.

Runt 300 personer möttes på Park Plaza Riverbank under Fastighetsnytts Business Arena i London på torsdagen. Över 100 av dessa var investerare som vill in i Norden, en fördubbling jämfört med förra årets arrangemang.

Som största nordiska marknad röner Sverige stort intresse, men under dagen presenterades även Finland som en intressant marknad med hög digitaliseringsgrad, välutbildad befolkning och liten valutarisk på grund av Finlands användande av euron.

Biljana Pehrsson, vd för svenska Kungsleden, ser flera orsaker till det höga intresset för Norden bland utländska investerare.

”Det är en stabil marknad utan politisk oro, enkelt att göra affärer och transparent”, säger hon.

Bland talarna märktes bland annat James Raynor, vd för Grosvenor Europe, Max Barclay, vd för Newsec, och Danny Kim, vd för det koreanska investmentbolaget AIP Asset Management som gjort en första nordisk investering.

”Vi har en vision om att vara både breda och djupa från Di-gruppens sida. Det här eventet är det djupa arbetet med en av näringslivets sektorer”, säger Peter Fellman, chefredaktör för Di och ordförande i Fastighetsnytt.

Den låga amerikanska arbetslösheten, den inverterade amerikanska yield-kurvan och den höga värderingen på de amerikanska börserna, nämner Stephen King, senior ekonomisk rådgivare på HSBC, som några exempel på historiska varningssignaler som talar mot en fortsatt uppgång i den globala ekonomin.

”Samtidigt har vi få verktyg kvar i lådan för att möta en vändning i den globala konjunkturen”, säger han.

”För att komma till rätta med problemen måste vi fokusera på den historiskt låga produktiviteten. Vi har haft fantastiska teknologiska genombrott, men det slår inte igenom i ökad produktivitet och tillväxt.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer