Annons

Svenska bolag söker 22 spellicenser första dagen

Svenska bolag ansöker om 22 spellicenser under första dagen efter att Lotteriinspektionen öppnat för ansökningar, däribland Betsson och Svenska Spel. Det rapporterar iGamingBusiness.

Totalt fick Lotteriinspektionen in 1.500 dokument från speloperatörer som vill in på den reglerade svenska spelmarknaden när den öppnar efter årsskiftet. Enligt iGamingBusiness väntas upp till 70 licensansökningar komma in. 

Många av de dokument som iGamingBusiness sett visar att en stor del av bolagen är svenska eller har kopplingar till Sverige, bland annat Cherry, Betsson BETS B -0,88% Dagens utveckling och Expekt. 

Spelföretag som ännu inte hade skickat in per nättidningens rapporttillfälle var Unibet KIND SDB +0,56% Dagens utveckling , Mr Green och Leo Vegas LEO +0,9% Dagens utveckling . Även aktörerna Svenska Spel, Casino Cosmopol och ATG har skickat in ansökningar under den första dagen. 

Andra potentiella aktörer på den svenska marknaden som skickat in ansökan är Mandalorian Technologies, CashBet samt GIG-bolagen SecureTrade och Zecure Gaming. Lotteriinspektionen uppmanade nyligen sökande att lämna in sina handlingar så tidigt som möjligt för att vara säkra på att erhålla en spellicens före januari.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?