ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Svenska bolag förlorar multum på EU-toppmötet

  • Foto: TT

Under veckoslutet stängs delar av Göteborg av i och med EU-toppmötet. Störningarna väntas innebära hundratals miljoner kronor i bortfall för bolagen i staden, bedömer Västsvenska handelskammaren enligt Sveriges Radio.

Toppmötet inleds på fredag och ska handla om rättvisa jobb och tillväxt. Merparten av EU-ländernas stats- och regeringschefer kommer att vara på plats, vilket givetvis innebär en större polisinsats.

”Det påverkar ganska mycket. Vi har rekommenderat våra anställda att i möjligaste mån undvika att ta sig till kontoret på fredag, säger Stefan Lundin, presschef på bilutvecklaren Cevt.

Polisen tror på kraftiga trafikstörningar under såväl torsdag som fredag. Västsvenska handelskammaren uppger att tusentals företag kommer att påverkas.

”Det är bra att man visar upp Göteborg internationellt. Men jag tror inte att många företagare ser det som att det är värt det. Vi pratar om hundratals miljoner kronor i bortfall och total förlust för företagen. Det är illa”, säger handelskammarens vd Johan Touvé.

Tyck till