ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tema: M&A

Svenska banker räds inte internationell konkurrens

  • Erik Laestadius, Carnegies chef för M&A, tycker inte att de internationella bankernas Nordenkontor innebär någon större förändring mot tidigare. Foto: Juliana Falldin

De internationella storbankernas expansion skrämmer varken SEB eller Carnegie.

”Ingen större förändring”, säger Erik Laestadius, Carnegies chef för M&A.

Trots att flera internationella banker flyttar fram sina positioner i Norden ser SEB att konkurrensen ligger stabilt.

”De internationella bankerna har länge verkat i Sverige och jag märker inte av en ökad konkurrens. Det som däremot förändras över tid är vilka av aktörerna som väljer att fokusera på den nordiska M&A-marknaden”, säger Carl Montalvo, chef för SEB:s svenska corporate finance-verksamhet.

I Mergermarkets M&A-rankning är det också SEB som toppar listan över finansiella rådgivare som har gjort störst transaktioner i Sverige under årets tre första kvartal.

”SEB har över tid haft en stark ställning på M&A-marknaden och den nya statistiken bekräftar att kunderna uppskattar att arbeta med banken som rådgivare”, säger Carl Montalvo.

Inte heller Carnegie skräms av de internationella bankerna.

”Självklart är konkurrensen tuff, men vi upplever att de team och personer som flyttas hit även tidigare har verkat mot Norden i stor utsträckning”, säger Erik Laestadius, Carnegies chef för M&A.

”Att bankerna stärker närvaron gör självklart inte konkurrenssituationen bättre, men det är ingen större förändring på gång.”

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies