Annons

Svensk industriproduktion sämre än väntat

Den svenska industrins totala orderingång, säsongsrensat i volym, steg 2,2 procent i juli, jämfört med juni, enligt SCB.

Industriproduktionen sjönk däremot 0,9 procent i juli jämfört med juni, enligt säsongsrensad statistik från SCB.

Bild:TT

Jämfört med samma månad föregående år steg industriproduktionen 5,3 procent, kalenderkorrigerat.

Enligt SME Direkts prognosenkät väntade analytiker att produktionen skulle ha stigit 0,2 procent i juli jämfört med månaden före och stigit 6,0 procent jämfört med motsvarande månad 2016.

I juni steg industriproduktionen med reviderade 0,9 procent jämfört med maj (+0,8%) och steg med reviderade 8,9 procent från samma månad föregående år (+8,5%).

Orderingången från hemmamarknaden steg 4,3 procent medan exportorderingången sjönk 1,0 procent.

Jämfört med samma månad föregående år ökade den totala orderingången med 2,1 procent, kalenderkorrigerat. Hemmamarknaden steg 6,2 procent och exportorderingången sjönk 0,7 procent.

I juni sjönk orderingången totalt med reviderade 1,5 procent jämfört med månaden före (-1,2%) och steg med reviderade 3,7 procent jämfört med samma månad 2016 (+4,4%).

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?