1515
Annons

Svensk-danskt försvarssamarbete breddas

Sverige och Danmark ska inleda ett bredare försvarssamarbete, skriver Sydsvenskan. Planerna kommer att presenteras vid en presskonferens i Köpenhamn på tisdag med de båda försvarsministrarna Peter Hultqvist, Sverige, och Claus Hjort Frederiksen, Danmark.

Enligt pressinbjudan är temat för Hultqvists Danmarksbesök "ett stärkt dansk-svenskt försvarssamarbete i ljuset av den ändrade hotbilden i Östersjöregionen". Enligt uppgift till tidningen handlar det bilaterala avtalet om hur det svenska och danska försvaret ska få ökad kontroll över militära ryska passager via Öresund, Kattegatt och Skagerack. Det ska enligt tidningen innehålla en aktivitetsplan med gemensamma övningar i Skåne.

Sedan tidigare finns avtal mellan Danmark och Sverige om möjlighet att låna varandras start- och landningsbanor för flygvapnet. Det finns även ett avtal om att upprätthålla en gemensam beredskap mot rysk propaganda.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?