ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Svartlistad fotbollsstjärna ska ha fått uppemot 750 miljoner kronor

  • Foto: TT

Colin Kaepernick, den kontroversielle stjärnan i amerikansk fotboll, ska ha kommit överens med ligan NFL om en uppgörelse som ger honom upp till 750 miljoner kronor.

Det uppger NFL-kolumnisten Mike Freeman.

När Colin Kaepernick slog igenom på nyckelpositionen quarterback i amerikansk fotboll för San Francisco 49ers 2012 hyllades han för sin revolutionerande spelstil, där han med sina löpningar ut ur den så kallade fickan utgjorde ett dubbelt hot mot försvaret förutom sina passningar.

Den gänglige Wisconsin-sonen kom dock 2016 att bli världskänd för en helt annan typ av revolt. I protest mot hur afroamerikaner behandlas i USA vägrade Colin Kaepernick – vars mamma är vit och pappa afroamerikan – att följa traditionen att resa sig när Star Spangled Banner spelas inför avspark.

I stället satte sig han ned med ena knäet i marken, en symbolhandling som snabbt togs efter av andra afroamerikanska spelare.

Den utlösande faktorn var polisskjutningarna av Terence Crutcher och Keith Lamont Scott.

Protestaktionen fick stor spridning, och ledde bland annat till att USA:s president Donald Trump krävde att ägarna till NFL-lag skulle avskeda spelare som inte reste sig för nationalsången.

Sedan Colin Kaepericks kontrakt löpte ut har han inte kunnat hitta en ny klubb, och stämde 2017 ligan för att i maskopi ha kommit överens om att svartlista honom.

2018 var Colin Kaepernick portalfigur för en global reklamkampanj för Nike, som också den retade upp Donald Trumps supportrar som krävde en bojkott av sportutrustningstillverkaren.

Enligt amerikanska medier har Colin Kaepernick och NFL nu ha nått en förlikning.

Mike Freeman, NFL-kolumnist för sportsajten Bleacher Report, uppger att flera höga företrädare för ligan uppgett till honom att den förre stjärnspelaren ska ha fått mellan 60 och 80 miljoner dollar, motsvarande 560-750 miljoner kronor, för att lägga ned stämningen.

Medieuppgifter gör också gällande att Colin Kaepernick ska ha accepterat aldrig mer spela professionell fotboll som ett led i uppgörelsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer