1515

Svartlistad fotbollsstjärna ska ha fått uppemot 750 miljoner kronor

Colin Kaepernick, den kontroversielle stjärnan i amerikansk fotboll, ska ha kommit överens med ligan NFL om en uppgörelse som ger honom upp till 750 miljoner kronor.

Det uppger NFL-kolumnisten Mike Freeman.

Foto:TT

När Colin Kaepernick slog igenom på nyckelpositionen quarterback i amerikansk fotboll för San Francisco 49ers 2012 hyllades han för sin revolutionerande spelstil, där han med sina löpningar ut ur den så kallade fickan utgjorde ett dubbelt hot mot försvaret förutom sina passningar.

Den gänglige Wisconsin-sonen kom dock 2016 att bli världskänd för en helt annan typ av revolt. I protest mot hur afroamerikaner behandlas i USA vägrade Colin Kaepernick – vars mamma är vit och pappa afroamerikan – att följa traditionen att resa sig när Star Spangled Banner spelas inför avspark.

I stället satte sig han ned med ena knäet i marken, en symbolhandling som snabbt togs efter av andra afroamerikanska spelare.

Den utlösande faktorn var polisskjutningarna av Terence Crutcher och Keith Lamont Scott.

Protestaktionen fick stor spridning, och ledde bland annat till att USA:s president Donald Trump krävde att ägarna till NFL-lag skulle avskeda spelare som inte reste sig för nationalsången.

Sedan Colin Kaepericks kontrakt löpte ut har han inte kunnat hitta en ny klubb, och stämde 2017 ligan för att i maskopi ha kommit överens om att svartlista honom.

2018 var Colin Kaepernick portalfigur för en global reklamkampanj för Nike, som också den retade upp Donald Trumps supportrar som krävde en bojkott av sportutrustningstillverkaren.

Enligt amerikanska medier har Colin Kaepernick och NFL nu ha nått en förlikning.

Mike Freeman, NFL-kolumnist för sportsajten Bleacher Report, uppger att flera höga företrädare för ligan uppgett till honom att den förre stjärnspelaren ska ha fått mellan 60 och 80 miljoner dollar, motsvarande 560-750 miljoner kronor, för att lägga ned stämningen.

Medieuppgifter gör också gällande att Colin Kaepernick ska ha accepterat aldrig mer spela professionell fotboll som ett led i uppgörelsen.


Innehåll från KontorskraftAnnons

Så får ditt företag en välfungerande hybridarbetsplats

Förändringar av arbetssätt tar vanligtvis lång tid att arbeta fram och införa. I och med pandemin har företag dock tvingats att införa nya rutiner snabbt och att digitalisera sig har blivit ett måste. Detta har lett till att många tagit sig an kortsiktiga lösningar för att arbeta platsoberoende men dessa är inte alltid hållbara i längden. Det här hjälper Kontorskraft till med och skapar utifrån sina kunders kortsiktiga lösningar en mer långsiktig plan för att tillgodose den nya hybridarbetsplatsen.

IT-företaget Kontorskraft har funnits sedan 1987 och förmedlar tjänster till små och medelstora företag där de hjälper dem att utvecklas digitalt. Tjänsten ”Den moderna arbetsplatsen” skapades under 2020 för att möta de behov som uppstod i och med pandemin och det format som idag benämns som hybridarbetsplatsen. 

– Vi hjälper kunder med hur de ska arbeta med att nyttja Microsoft-verktyg för att bli mer effektiva och kunna arbeta smidigt på distans. ”Den moderna arbetsplatsen” baserar sig på att kunderna får en licens som har olika verktyg och hjälper även kunderna med IT-säkerhet, säger Alexander Moberg, operativ chef och affärsutvecklare på Kontorskraft.

Viktigt att effektivisera hela verksamhetskedjan

I ”Den moderna arbetsplatsen” finns tre paket där kunder kan välja det som passar dem bäst utifrån behov och efterfrågan. Tjänsten är till för att göra det enkelt för användarna att arbeta på distans. Du ska kunna arbeta varifrån som helst, när som helst. Kontorskraft erbjuder även support och utbildningar för alla användare om exempelvis hur man arbetar effektivt i Microsoft Teams och vad som är bra att tänka på under ett digitalt möte. 

– Det är viktigt för oss att kunna effektivisera hela verksamhetskedjan ner till slutanvändaren. Vi har märkt att det inom många företag varit lätt för ledningen att ta ett beslut om att digitalisera men att det ofta finns anställda längre ned som inte är med på noterna eller inte förstår. För oss är det viktigt att allt ifrån chefer till säljare och receptionister ska kunna hänga med och arbeta effektivt på distans. Vi finns med och stödjer och utbildar så att hela företaget är med på banan och känner sig trygga, säger Alexander Moberg. 

Allt fler företag väljer nu till att växla mellan att arbeta hemma och på kontoret även i framtiden. Därmed är det viktigt att all IT fungerar oavsett var de anställda befinner sig och att de kan arbeta smidigt utan tekniska problem. Med hjälp av Kontorskraft får företag hjälp med sin digitaliseringsresa och hela verksamheten får vara delaktig. 

Om Kontorskraft

Kontorskrafts nya satsning ”Den moderna arbetsplatsen” är en allt-i-ett lösning som inkluderar Microsoft 365 licens, daglig support samt hjälper företag skapa arbetsflöden som passar just deras verksamhet.

Läs mer om tjänsten ”Den moderna arbetsplatsen” här 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Kontorskraft och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?