Annons

Svårt att hitta personal – trots tusentals arbetslösa i branschen: ”Man blir frustrerad”

Efter besöksnäringens långa stålbad är det nu gasen i botten. Men trots att mer än 18.000 personer med erfarenhet står utan jobb, går många företag bet i jakten på personal. Hotellentreprenören Mats Löfroth i Kramfors vill bygga ut men avstår. 

”Vi får inte tag på personal, då vågar vi inte satsa”, säger han.

Turismen längs Höga kusten blir alltmer åretruntbetonad. Mats Löfroth, ägare av Hotell Höga Kusten och Björkuddens Hotell i Kramfors kommun, skulle gärna dubbla kapaciteten men vågar inte investera på grund av rekryteringsproblematiken.
Turismen längs Höga kusten blir alltmer åretruntbetonad. Mats Löfroth, ägare av Hotell Höga Kusten och Björkuddens Hotell i Kramfors kommun, skulle gärna dubbla kapaciteten men vågar inte investera på grund av rekryteringsproblematiken.Foto:Olle Melkerhed

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera