Annons

Svanberg får förlängt som Volvos ordförande

Lastbilstillverkaren AB Volvos valberedning föreslår omval av styrelseordföranden Carl-Henric Svanberg, enligt ett pressmeddelande från Volvokoncernen.

Bild:Jonas Ekströmer/TT

Den avgående styrelseledamoten Lars Westerberg föreslås bli ersatt av Eric Elzvik, som under 2013–2017 var finanschef i ABB och sedan tidigare sitter som ledamot i styrelsen för bland annat telekomtillverkaren Ericsson.

Svanberg, som varit Volvo-ordförande sedan 2012, meddelade i fjol att han kliver av ordförandeposten i den brittiska oljejätten BP, där han suttit sedan 2010.

Han välkomnade tidigare i år kinesiska Geely som en "långsiktig industriell ägare" efter det att finansmannen Christer Gardells aktivistfond Cevian sålt sin post till kineserna.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?