1515
Annons

Svällande substans för Schörling

Investmentbolaget Melker Schörling redovisar ett resultat efter skatt på 4.190 miljoner kronor för det första kvartalet 2017 (-859). Resultatet per aktie uppgick till 35:20 kronor (-7:21).

Melker Schörling.
Melker Schörling.Bild:TT

Av resultatet utgörs merparten, drygt 3,1 miljarder kronor, av en värdeförändring i Melker Schörlings största innehav Hexagon, vars aktiekurs steg med 18 procent från 326:10 till 359:60 kronor under perioden.

Det innebar att Melker Schörlings post i mätteknikbolaget, 94 miljoner aktier, ökade i värde från drygt 30,5 till nästan 33,7 miljarder kronor. Hexagon stod för 55 procent av Melker Schörling AB:s portfölj den 31 mars.

Substansvärdet per aktie var 560 kronor den 22 maj, en ökning med 14 procent sedan årsskiftet, vilket bolaget jämför med Stockholmsbörsens ökning på 9 procent hittills i år.

Hedgeduon: ”Monumental förändring” ger nya börsvinnare

Den nystartade hedgefonden Protean har har levererat en positiv avkastning sedan i våras trots att börsen är ned tvåsiffrigt. För Di berättar förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson om succéreceptet – och vilka bolag de ratar.

”Den förändringen är monumental jämfört med tidigare, så polletten om hur stor påverkan det har på sektorn kommer gradvis att trilla ned”, säger de om favoritaktierna.

Förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson.
Förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson.Foto:Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera