Annons

Svagt uppåt på Wall Street

De ledande New York-börserna visade små men positiva rörelser under måndagshandeln i spåren av fortsatt oro kring om, och i vilken form, den amerikanska skattereformen kan drivas igenom. Det råder fortsatt oenighet mellan kongressens två kamrar om hur de ska gå vidare med reformen, bland annat vad gäller hur den ska finansieras.

 

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,1 procent vid nivån 23.440. Det bredare S&P 500 avancerade även det 0,1 procent till 2.585. Teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var inte sämre och följde strömmen, upp 0,1 procent till 6.758 efter att initialt ha varit svagt ned.

Sektorvis inom S&P 500 agerade kraftbolag draglok och stärktes 1,2 procent medan energi och industribolag båda backade 0,5 procent och var i och med det sämst presterande sektorer.

För enskilda aktier rusade Mattel 21 procent efter att det, efter stängning på fredagen, florerat uppgifter om att den rivaliserande leksakstillverkaren Hasbro har lagt ett bud. Hasbro steg i sin tur knappt 6 procent.

Smart tv-bolaget Roku fortsatte att avancera efter den starka delårsrapporten som kom under förra veckan. Aktien handlades 28,5 procent upp vilket innebär att dess värde har dubblerats de tre senaste handelsdagarna.

Qualcomm var upp 3 procent. Strax före börsöppning bekräftade telekombolaget att det avvisar Broadcoms bud, som Qualcomm anser dramatiskt undervärderar bolaget.

Köpcentrumbolaget GGP avancerade drygt 8 procent på nyheterna att kanadensiska Brookfield Asset Management vill köpa bolaget i en storaffär värd 14,8 miljarder dollar, eller cirka 124 miljarder kronor. Brookfield är redan storägare i GGP med 34 procent av aktierna, men vill nu alltså köpa resterande aktier för 23 dollar styck.

Tesla avancerade 4 procent tack vare förhoppningar på bolagets lastbil som kommer att presenteras under torsdagen.

General Electric backade 7,2 procent sedan industrikonglomeratet meddelat att utdelningen ska halveras till en nivå på 0:12 dollar per aktie framöver, en åtgärd som uppges kunna hjälpa till att driva tillväxt. Bolaget räknar också med justerad vinst per aktie på 1:00-1:07 dollar för 2018, vilket var lägre än analytikernas snittestimat om en vinst per aktie på 1:18 dollar, enligt Bloomberg News.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?