Annons

Svagare utveckling för produktionsvärdeindex i juni

Produktionsvärdet i hela näringslivet steg 0,8 procent på årsbasis i juni. det är en inbromsning jämfört med maj samtidigt som majsiffran revideras ned. Industrins produktionsvärde sjönk.

Produktionsvärdet i hela näringslivet steg 0,8 procent i juni jämfört med samma månad året före, enligt kalenderkorrigerad statistik från SCB. Jämfört med föregående månad sjönk produktionsvärdet 0,2 procent, säsongsrensat.

Industriproduktionsvärdet sjönk 0,7 procent i årstakt i juni, tjänsteproduktionsvärdet steg 1,3 procent medan byggproduktionsvärdet sjönk 2,0 procent. Dessa uppgifter är kalenderkorrigerade.

I maj ökade produktionsvärdet i hela näringslivet med reviderade 1,4 procent i årstakt (+2,3). Industrin ökade med reviderade 1,8 procent (+1,6), tjänster ökade med reviderade 1,4 procent (+1,8) medan byggverksamheten steg med reviderade 1,0 procent (+8,3). 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?