Svagare än väntat från Ahlstrom-Munksjö

Specialpappersbolaget Ahlstrom-Munksjö redovisar ett justerat ebitda-resultat på 70,5 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2018.

Väntat var enligt Infronts prognossammanställning ett justerat ebitda-resultat på 80,8 miljoner euro.

Försäljningen uppgick till 699 miljoner euro. Väntat var en försäljning på 713 miljoner.

Justerad ebitda-marginal blev därmed 10,1 procent. Här var 11,3 procent väntat.

Styrelsen föreslår en utdelning om 0:52 euro per aktie för 2019, samma nivå som för 2018. Väntat var 0:53 euro.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker i en sammanställning av Infront. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?