Annons

Svaga finanser och risk för nyemission i fastighetsbolaget

Klövern riskerar att få slut på klöver. Det menar Börsrådets expert Johan Hagbarth som varnar för att en nyemission kan vara på gång i fastighetsbolaget.

”Klövern hamnar på min säljlista den här gången. Inte för att jag är negativ till fastighetsmarknaden som sådan”, säger Johan Hagbarth, placeringsstrateg på SEB.

Fastighetsbolaget, som främst äger kommersiella lokaler, ska ut ur portföljen av två anledningar, menar han.

Den första är att bolagets kassakista börjar sina.

”Klövern är väl ansträngt finansiellt. Det finns en uppenbar risk för att man behöver göra en nyemission för att stärka finanserna.”

Den andra anledningen handlar om var bolagets fastigheter ligger. I de allra mest attraktiva lägena går fastighetsbranschen fortfarande bra. Men på andra håll ser framtiden mer svajig ut.

”I de lägen som inte är absolut bäst ser vi en lite svagare trend både vad gäller prisutvecklingen och vad gäller vakanser, och det är där Klövern finns med sina hus”, säger Johan Hagbarth i Börsrådet.

Dessutom pekar Anna Strömberg, fondförvaltare på Catella, ut ett världsledande företag som det är dags att sälja innan problemen blir för stora.

Alla säljtips ser du i klippet ovan.  Hela avsnittet av Börsrådet hittar du här.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?