Annons

Svag rapport av Cloetta

Cloetta redovisar en förlust före skatt på 573 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2016, jämfört med en vinst på 191 miljoner kronor motsvarande period 2015.

Förlusten blev större än väntat.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en förlust på 548 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen uppgick till 1 684 miljoner kronor, jämfört med 1 622 miljoner kronor ett år tidigare.

Styrelsen föreslår en utdelning till aktieägarna på 0:75 kronor per aktie, vilket kan jämföras med utdelningen i fjol på 0:50 kronor per aktie.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?