Hoppa till innehållet

Annons

Svag krona ger rekordköp av svenska bolag

Utländska aktörer köpte ifjol rekordmånga svenska företag, enligt statistik från Mergermarket. Den svaga kronan är en förklaring, enligt experter Di har talat med.

”Kronkursen kan få effekten att vi rear ut svenska tillgångar”, säger Michael Grahn, chefsekonom på Danske Bank.

Michael Grahn, chefsekonom på Danske Bank, varnar för att kronkursen kan få effekten att vi rear ut svenska tillgångar. En affär som berör Sverige var japanska Hitachis köp av ABB:s elnätverksamhet Power Grid, som ABB-chefen Ulrich Spiesshofer presenterade i slutet av 2018.
Michael Grahn, chefsekonom på Danske Bank, varnar för att kronkursen kan få effekten att vi rear ut svenska tillgångar. En affär som berör Sverige var japanska Hitachis köp av ABB:s elnätverksamhet Power Grid, som ABB-chefen Ulrich Spiesshofer presenterade i slutet av 2018.Foto:Lasse Hejdenberg/Ennio Leanza

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera