Hoppa till innehållet

Annons

Supervecka med Di i Visby

Dagens industri kraftsamlar under årets politikervecka i Almedalen. Med 34 seminarier, intervjuer och debatter med näringslivs- och politiktoppar på scen sätter Di fokus på de heta nationella och internationella frågorna i näringsliv och politik.

Dagens industri storsatsar i Almedalen och rapporterar både direkt på nätet och i papperstidningen under hela veckan. Även DiDigital är på plats i Visby.
Dagens industri storsatsar i Almedalen och rapporterar både direkt på nätet och i papperstidningen under hela veckan. Även DiDigital är på plats i Visby.Bild: Jesper Frisk
Di TV sänder Börsmorgon direkt från Visby
Di TV sänder Börsmorgon direkt från Visby
Swedbanks vd Birgitte Bonnesen gästar Di TV i Almedalen
På tisdagen gästar tidigare finansministern Anders Borg Di:s scen
På tisdagen gästar tidigare finansministern Anders Borg Di:s scen

Nytt för i år är bland annat att Di TV sänder Börsmorgon direkt från Visby.
Två stjärnspäckade seminarier genomförs också tillsammans med den brittiska finanstidningen Financial Times.

Med drygt ett år till valet och ett mycket osäkert politiskt läge riktas i veckan blickarna mot årets politikervecka i Visby.

För företag och intresseorganisationer är det högintressant vilka frågor de politiska partierna lyfter fram och driver i sina tal i Almedalen.

Det som sägs under den här veckan kan bli verklig politik som om något år påverkar svenska företags framtida spelplan efter valet 2018.

På Dagens industris arena invid Donners Plats i centrala Visby kommer företagens villkor och hur de påverkas av inhemsk och internationell politik att stå i centrum under Almedalsveckan.

”Dagens industri är den naturliga mötesplatsen för debatten kring de här frågorna under politikerveckan”, säger Dagens industris chefredaktör Lotta Edling och tillägger:

”Vi har sedan några år storsatsat på att vara närvarande med en egen arena och ser tydligt att intresset fortsätter att växa för våra debatter och utfrågningar vilket gör att vi är många på Di som varje år ser fram emot Almedalen.”

Dagens industri arrangerar i år 34 debatter, seminarier och utfrågningar i den 300 kvadratmeter stora arenan med plats för 350 personer mitt i centrala Visby.

En nyhet för i år är att Di TV sänder direkt från scenen i Visby. Sändningen leds av Di TVs nyhetsankare Tomas Kvarnkullen. Sändningen som är öppen för publik startar 08.30. Gäst i sändningen är bland andra Swedbanks vd Birgitte Bonnesen.

En annan nyhet i år är ett par seminarier som Dagens industri arrangerar tillsammans med den brittiska finanstidningen Financial Times.

Under tisdagens lunchseminarium diskuteras bland annat effekterna på världsekonomin med Donald Trump som USA:s president.

Med i debatten är bland andra EU- och handelsminister Ann Linde, Financial Times redaktionschef Hugh Carnegy, Deutche Banks Nordenchef Jan Olsson, Nasdaq OMX:Ss vd Lauri Rosendahl och Anna Throne, chef för Svenska handelskammaren i New York.

”Det senaste årets stora politiska händelser är ett samtalsämne i den internationella finansvärlden och påverkar världsekonomierna på ett helt nytt sätt. Det känns spännande att få fördjupa den diskussionen tillsammans med Financial Times”, säger Lotta Edling.

På tisdagen gästar även tidigare finansministern Anders Borg Di:s scen. I dag är han rådgivare åt investmentbanken Citi och styrelseledamot i Stenbecksfärens investmentbolag Kinnevik.

Även vid det seminariet, där Citis chefsanalytiker Tina Fordham deltar, är temat utmaningarna för företag och länder efter Donald Trumps entré som världens mäktigaste man.

Under onsdagen är en av höjdpunkterna då finansminister Magdalena Andersson står på scenen för en lunchutfrågning av Di:s politiske redaktör PM Nilsson.

Dagens industri har en stor nyhetsredaktion på plats för att bevaka politikerveckan i Di TV, på di.se och i papperstidningen. Även Di Digital är på plats i Visby för att bevaka ett av de populäraste ämnena under veckan – digitaliseringen. Di Digitals redaktion medverkar även i Dagens Medicins tre seminarier om health tech-industrin.

Utöver det kommer Dagens industris prenumeranter att under nästa vecka få en fullspäckad bilaga med rapportering, nyheter och intervjuer från Dagens industris seminarier under Almedalsveckan.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera