Annons

Supervecka med Di i Visby

Dagens industri kraftsamlar under årets politikervecka i Almedalen. Med 34 seminarier, intervjuer och debatter med näringslivs- och politiktoppar på scen sätter Di fokus på de heta nationella och internationella frågorna i näringsliv och politik.

Dagens industri storsatsar i Almedalen och rapporterar både direkt på nätet och i papperstidningen under hela veckan. Även DiDigital är på plats i Visby.
Dagens industri storsatsar i Almedalen och rapporterar både direkt på nätet och i papperstidningen under hela veckan. Även DiDigital är på plats i Visby.Bild:Jesper Frisk
Di TV sänder Börsmorgon direkt från Visby
Di TV sänder Börsmorgon direkt från Visby
Swedbanks vd Birgitte Bonnesen gästar Di TV i Almedalen
På tisdagen gästar tidigare finansministern Anders Borg Di:s scen
På tisdagen gästar tidigare finansministern Anders Borg Di:s scen

Nytt för i år är bland annat att Di TV sänder Börsmorgon direkt från Visby.
Två stjärnspäckade seminarier genomförs också tillsammans med den brittiska finanstidningen Financial Times.

Med drygt ett år till valet och ett mycket osäkert politiskt läge riktas i veckan blickarna mot årets politikervecka i Visby.

För företag och intresseorganisationer är det högintressant vilka frågor de politiska partierna lyfter fram och driver i sina tal i Almedalen.

Det som sägs under den här veckan kan bli verklig politik som om något år påverkar svenska företags framtida spelplan efter valet 2018.

På Dagens industris arena invid Donners Plats i centrala Visby kommer företagens villkor och hur de påverkas av inhemsk och internationell politik att stå i centrum under Almedalsveckan.

”Dagens industri är den naturliga mötesplatsen för debatten kring de här frågorna under politikerveckan”, säger Dagens industris chefredaktör Lotta Edling och tillägger:

”Vi har sedan några år storsatsat på att vara närvarande med en egen arena och ser tydligt att intresset fortsätter att växa för våra debatter och utfrågningar vilket gör att vi är många på Di som varje år ser fram emot Almedalen.”

Dagens industri arrangerar i år 34 debatter, seminarier och utfrågningar i den 300 kvadratmeter stora arenan med plats för 350 personer mitt i centrala Visby.

En nyhet för i år är att Di TV sänder direkt från scenen i Visby. Sändningen leds av Di TVs nyhetsankare Tomas Kvarnkullen. Sändningen som är öppen för publik startar 08.30. Gäst i sändningen är bland andra Swedbanks vd Birgitte Bonnesen.

En annan nyhet i år är ett par seminarier som Dagens industri arrangerar tillsammans med den brittiska finanstidningen Financial Times.

Under tisdagens lunchseminarium diskuteras bland annat effekterna på världsekonomin med Donald Trump som USA:s president.

Med i debatten är bland andra EU- och handelsminister Ann Linde, Financial Times redaktionschef Hugh Carnegy, Deutche Banks Nordenchef Jan Olsson, Nasdaq OMX:Ss vd Lauri Rosendahl och Anna Throne, chef för Svenska handelskammaren i New York.

”Det senaste årets stora politiska händelser är ett samtalsämne i den internationella finansvärlden och påverkar världsekonomierna på ett helt nytt sätt. Det känns spännande att få fördjupa den diskussionen tillsammans med Financial Times”, säger Lotta Edling.

På tisdagen gästar även tidigare finansministern Anders Borg Di:s scen. I dag är han rådgivare åt investmentbanken Citi och styrelseledamot i Stenbecksfärens investmentbolag Kinnevik.

Även vid det seminariet, där Citis chefsanalytiker Tina Fordham deltar, är temat utmaningarna för företag och länder efter Donald Trumps entré som världens mäktigaste man.

Under onsdagen är en av höjdpunkterna då finansminister Magdalena Andersson står på scenen för en lunchutfrågning av Di:s politiske redaktör PM Nilsson.

Dagens industri har en stor nyhetsredaktion på plats för att bevaka politikerveckan i Di TV, på di.se och i papperstidningen. Även Di Digital är på plats i Visby för att bevaka ett av de populäraste ämnena under veckan – digitaliseringen. Di Digitals redaktion medverkar även i Dagens Medicins tre seminarier om health tech-industrin.

Utöver det kommer Dagens industris prenumeranter att under nästa vecka få en fullspäckad bilaga med rapportering, nyheter och intervjuer från Dagens industris seminarier under Almedalsveckan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Löwe RekryteringAnnons

Unik process garanterar rätt kandidat till rätt tjänst

Roger Hult, utvecklingsansvarig för Löwe AI på Löwe Consulting, som driver Löwe Rekrytering och Bemanning.
Roger Hult, utvecklingsansvarig för Löwe AI på Löwe Consulting, som driver Löwe Rekrytering och Bemanning.

Efter att tillsammans med kunden ha tagit fram en träffsäker kravprofil på en utlyst tjänst, gör Löwe Rekryterings unika, anonymiserade rekryteringsprocess att du som kund alltid kan vara säker på en sak: att du får rätt kandidat till rätt tjänst.

– Vi har tagit bort faktorer som utseende kön, ålder och etnicitet när vi lämnar CV till våra kunder. Istället fokuserar vi på det som är viktigt, nämligen utbildning, arbetslivserfarenhet och sociala färdigheter, säger Roger Hult, utvecklingsansvarig för Löwe AI på Löwe Consulting, som driver Löwe Rekrytering och Bemanning.

Kompetensförsörjning är komplext med många kostsamma fallgropar för dig som arbetsgivare, speciellt om du som företagsledare är mån om ditt arbetsgivarvarumärke. Löwe Rekrytering är specialister med erfarenhet av att skapa unika lösningar för rekrytering och bemanning. Här är man övertygad om att principen ”korten på bordet” är rätt väg att gå, och i kombination med den beprövade rekryteringsprocessen har detta lett till ett ovanligt högt antal framgångsrika matchningar. Roger Hult är övertygad om att detta grundar sig i att Löwes 30-dagars rekryteringsprocess banar väg för ömsesidig öppenhet och transparens – kring de faktorer som faktiskt är viktiga.

– Det finns en beklaglig trend där både arbetsgivare och arbetssökande enbart lyfter fram sina positiva sidor. Vi anser att båda parter har en skyldighet – och ska ha möjlighet – att tydligt och sakligt kunna ställa frågor och få svar. Från arbetsgivarens sida gäller det att ärligt beskriva samtliga arbetsuppgifter och kandidaten behöver i sin tur vara rak med sina egna styrkor och svagheter.

Löwes AI algoritm sållar bland kandidater

När arbetets kravprofil och sociala kravprofil är framtagna skrivs en annons och då väljs också rätt annonskanaler. Som experter inom kandidatbeteenden hittar Löwe rätt mediekanal och kommunikationslösning för att kunden ska nå sin önskade målgrupp. För att undvika oväntade överraskningar använder sig Löwe Rekrytering av en egen AI-algoritm, LIR (Löwe Intiutive Recruiter). LIR är enligt den formella definitionen ett obevakat självlärande artificiellt intelligent program. Den klarar av att granska språket på detaljnivå i kandidatens CV vilket innebär att den läser av ord för ord och mening för mening i CV:t för att se om kompetensen är lämplig i det kandidaten beskriver utifrån ställd kravprofil från arbetsgivaren. LIR möjliggör för arbetsgivaren att lägga till en social kravprofil utöver den utlysta tjänstens kravprofil. Kandidaten måste nu i större omfattning än tidigare beskriva den egna personligheten i inlämnad CV för att matcha den sociala kravprofilen som arbetsgivaren har kopplat till utlyst tjänst. De kandidater som är kvar får kompletterande frågor innan de sedan kontaktas för en inledande intervju.

– Känns allt bra fortsätter vi till nästa steg med en längre, kompetensbaserad intervju hos oss på Löwe Rekrytering. Vi presenterar våra utvalda finalister för kunden med en koncis sammanfattning och återkopplar till personlighetstesterna. Först därefter gör vi en överlämning så att kunden kan förbereda inför en slutintervju. Det är först då som kunden ser vem kandidaten är, så att båda kan vara säkra på att enbart relevanta faktorer spelar in i urvalsprocessen; självklart medverkar våra rekryteringskonsulter även då, betonar Roger.

Utvecklar egna tekniska lösningar

Efter att kandidaten har blivit anställd gör Löwe Rekrytering månadsvisa uppföljningar under provanställningstiden. Om det mot all förmodan skulle bli en felrekrytering från Löwes sida, bekostar företaget kostnaden för uppsägningstiden inklusive arbetsgivaravgiften och hittar en ny kandidat till utan extra kostnad. Det är dock inte bara i rekryteringen som Löwes styrkor finns. Bolaget utvecklar alla sina tekniska lösningar själva och kan därför hjälpa sina kunder att möta en mängd komplexa utmaningar.

– Vi vet hur man på djupet kan skräddarsy unika AI-algoritmer för ett bolags specifika behov och använder oss utav maskininlärning. Med hjälp av AI-algoritmer kan man avlasta administrativa uppgifter som tar tid från beslutsfattare i ett bolag, bland annat VD, CFO, COO och CMO.Vi kan också skräddarsy unika AI-lösningar för att hjälpa ledare inom idrottsrörelsen med administrativa uppgifter, alltifrån sportchefer och ekonomiadministratörer till tränare.

Med AI-produkten LID (Löwe Intuitive Developer) kan kunder till exempel granska en befintlig personalstyrkas kompetens för att säkerställa att rätt person är på rätt plats. LID är en egenutvecklad artificiell intelligens (AI) som utvärderar den befintliga personalstyrkan. Den är objektiv och opartisk vilket ger alla en rättvis chans att bli bedömda utifrån det man har presterat i bolaget.

– LID tar all skriftlig information som finns om personalen och samlar den i en databas. Där granskas materialet på detaljnivå av vår algoritm, för att se till att alla är på rätt plats. LID kan också användas för att utvärdera personal inför en omorganisation eller ett annonserat varsel, eller då man står i begrepp att köpa upp ett annat bolag. LID kan i princip hantera hela granskningen av ett företags organisation till en bråkdel av kostnaden av vad organisationskonsulter tar i arvode.

Eliminerar bluffakturor till 100 procent

En annan tjänst Löwe erbjuder är programvaran Löwe Interceptor, som eliminerar bluffakturor till 100 procent. Programvaran kan integreras med vilket ekonomiprogram som helst, är helautomatiskt och behöver minimal översyn.

– Då många människor är hemma på grund av Coronakrisen, har kriminella element inte kunnat tjäna olagliga pengar den traditionella vägen genom exempelvis bostadsinbrott. Därför förutspår vi en lavinartad ökning av bluffakturor i år, i synnerhet vid överlämningar mellan ordinarie ekonomianställda och vikarierande semesterpersonal. Vår AI-lösning garanterar till 100% att inga bluffakturor släpps igenom och kan beroende på kundens tillval radera den fakturan så att t ex en oerfaren vikarierande ekonomiassistent av misstag inte betalar bluffakturan till företag med kopplingar till det yrkeskriminella nätverket. De som skickar ut bluffakturor är oftast yrkeskriminella organisationer och detta är vårt sätt att förhindra att företag av misstag bidrar till den yrkeskriminella verksamheten, avslutar Roger.

Fakta Löwe AI

Vi från Löwe AI som är en del av Löwe Consulting har tagit fram en kampanj för DI:s läsare. De företag som köper programlicensen för 120 000 SEK exklusive moms, som hanterar ett obegränsat antal fakturor, får använda programmet fram till 2021.12.31 om man lägger en intresseanmälan via vår hemsida.

EXTERN LÄNK: Läs mer här!

Mer från Löwe Rekrytering

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Löwe Rekrytering och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?