Peter Åberg, vd Minnovation.
Årets Supergasell

Superväxaren lockar experter med ”all-inclusive”

Minnovation är årets Supergasell 2022 – ”att de vi rekryterar hit känner sig hemma här är jätteviktigt”

SKELLEFTEÅ. En stor del av världens batteriexperter finns i Asien. Minnovation ser till att de hamnar hos Northvolt i Skellefteå.

Nästa mål är att få experterna att stanna i Sverige.

Vintern har kommit till Skellefteå. Just kylan vintertid brukar nämnas som en av de faktorer som avskräcker människor från att bosätta sig i norra Sverige. Alla som upplevt en vinter i norr vet att den kan vara fantastisk, men hur visar man det för en batteriexpert från Korea eller Kina? Jens Pihlblad på Minnovations Skellefteåkontor funderar en del på vilka aktiviteter som kan bli aktuella under den mörkaste årstiden.

”Under vintern handlar det kanske om att testa isfiske. Att få uppleva naturen här uppe och se att det inte bara är mörkt, utan att det finns många ljusglimtar här i norra Sverige”, säger han.

Just integration är också en av grundbultarna i Minnovations affärsidé, berättar grundaren Min Li-Danielsson.

”Att de vi rekryterar hit känner sig hemma här är jätteviktigt. Inte bara för individen utan också för bolagets och hela industrins långsiktighet. Därför tillhandahåller vi det vi kallar ett ”all inclusive”-paket för de vi rekryterar hit, det vill säga internationella specialister med expertis som i dag saknas i Sverige. Vi hjälper dem med skolplatser, vid läkarbesök, att hitta aktiviteter där man kan få vänner. Allt för att de inte bara ska komma hit och jobba ett tag, utan i högre utsträckning känna sig som en del av samhället”, säger Min Li-Danielsson.

Min Li-Danielsson, ägare Minnovation.
Min Li-Danielsson, ägare Minnovation.Foto:Joey Abrait

Hon är ursprungligen från Kina och har en över 20 år lång karriär med chefsroller inom hr i stora internationella företag, som amerikanske jordbrukskoncernen AGCO och telekomjätten Ericsson. Den kompetensen i kombination med kontakter i Asien väckte idén att det internationella rekryteringsarbetet kunde göras annorlunda. Utan tidigare entreprenörserfarenhet hoppade hon 2017 av storbolagskarriären för en, som hon själv beskriver det, ”väldigt annorlunda tillvaro” som företagare. 

”Att gå från anställd till entreprenör är en stor förändring. Jag arbetar mer nu, och det är en utmaning att få livet att gå ihop med man och en 15-årig dotter här i Sverige, föräldrar i Kina och samtidigt bygga ett bra företag.”

”Kompetensen växer i Europa, men 70-80 procent av kompetensen finns fortfarande i de asiatiska länderna”

I dag finns en stor del av företagets verksamhet i Skellefteå.  Skälet stavas Northvolt. Minnovation såg det behov som var på väg att uppstå i Västerbotten och förstod att bolaget skulle kunna spela en roll.

För att få i gång batteritillverkning i Europa behövs kompetens från Asien.

”Kina ligger före Europa, så är det. Kompetensen växer i Europa, men 70-80 procent av kompetensen finns fortfarande i de asiatiska länderna”, säger Minnovations vd Peter Åberg.

Peter Åberg, vd Minnovation.
Peter Åberg, vd Minnovation.Foto:Jesper Frisk

Praktiskt fungerar det så att Minnovations kund i Skellefteå är det kinesiska företaget Lead, som i sin tur är en av Northvolts viktigaste leverantörer i Skellefteåfabriken. Minnovation rekryterar och hyr ut personalen till Lead, samt hjälper till med alla de samhällskontakter som krävs för att få verksamheten att fungera.

”Vi har 250 anställda på Northvolt och det handlar om specialister. De flesta kommer från Kina, Korea och Japan. Vissa delar som de arbetar med är väldigt vitala, det måste bara fungera”, säger Peter Åberg.

På Minnovations kontor på Strandvägen i Stockholm sitter en grupp medarbetare som har täta kontakter med i första hand Migrationsverket och Skatteverket. Men de hjälper även uppdragsgivarna med en lång rad praktiska göromål som är nödvändiga för ett utländskt företag i Sverige.

Det kan handla om allt från att se till att de anställda har svenska bankkonton till arbetsmiljö och arbetsrätt.

”Vi säkerställer att vi betalar löner enligt avtal. Det är framför allt IF Metall vi har kontakt med. Vi betalar svenska löner till alla och sociala avgifter. Det är viktigt”, säger Peter Åberg.

Även de enskilda medarbetarna kan behöva hjälp i vardagen. Det kan handla om hjälp med att läsa ett svenskt lönebesked eller att lotsa folk rätt när de har kontakt med samhället.

”Ta det här med sjukvård. Vart tar man vägen om man bryter ett finger eller får en blindtarmsinflammation? Där kommer vi in i bilden”, säger Peter Åberg.

Vd Peter Åberg vill få personalen som hyrs att stanna i Sverige.
Vd Peter Åberg vill få personalen som hyrs att stanna i Sverige.Foto:Jesper Frisk

En stor del av Minnovations arbete i Sverige handlar om att få personalen att trivas. Ambitionen är att en del av den personal som hyrs in ska välja att stanna i Sverige.

I Skellefteå har några av de som Minnovation rekryterat övergått till anställningar i Northvolt. Med tiden vill bolaget att det ska bli fler. Det behövs batterikunskap i Sverige och ingen som läst en tidning i år kan ha missat att näringslivet i norra Sverige skriker efter folk.

Det är en av orsakerna till att Jens Pihlblad på Minnovations Skellefteåkontor funderar på vilka vinteraktiviteter som skulle kunna vara givande upplevelser för en asiatisk batteriexpert.

”Det är extremt viktigt att starta integrationsprocessen direkt. Att de får komma in i de sociala mötesrummen och träffa människor som är i samma situation”, säger Jens Pihlblad.

Han är ordförande i stans boxningsklubb, dit han lockat många Northvoltarbetare. Minnovation har ett etablerat samarbete med föreningen Expat And Friends, som bland annat arrangerar språkcafé, utflykter, hockeykvällar och mingel.

”Det är en integrationsförening lokalt i Skellefteå med över 2.000 medlemmar. Därigenom har vi tillgång till olika aktiviteter”, säger Jens Pihlblad.

”Då letar vi hellre folk i andra delar av landet eller i andra delar av världen”

Det viktigaste är inte exakt vad den utländska personalen gör, utan att de kommer ut och träffar andra än sina landsmän. Det kan handla om allt från att ta en gemensam promenad eller att testa en idrott.

”Föreningslivet är den bästa chansen att få ut folk. Annars åker man hem och lagar sin egen mat och tittar på kinesisk tv. Då blir det ingen integration”, säger Peter Åberg.

I åtminstone sju år framåt tror Peter Åberg att Minnovation kommer att ha jobb på Northvolt i Skellefteå. Siktet är inställt på andra stora industriprojekt i Sverige. Det är batterifabriker på gång i Göteborg, Borlänge, Mariestad, Mo i Rana och Vasa. Alla kommer att behöva experter.

Northvolts fabrik i Skellefteå.
Northvolts fabrik i Skellefteå.Foto:Jesper Frisk

Bolaget är även nyfikna på H2 Green Steel i Boden och en rad stora infrastrukturprojekt som planeras i landet. Men man tittar även på andra delar av samhällsutvecklingen i norra Sverige, exempelvis rekrytering av folk till vården.

Ambitionen är att fortsätta att växa. Tanken är att även i fortsättningen locka långväga personal till industriorterna.

”Vi skulle kunna göra det lätt för oss och plocka folk från varandra och från sjukvården. Så håller inte vi på, det är inte sjysst och det håller inte i längden. Då letar vi hellre folk i andra delar av landet eller i andra delar av världen”, säger Peter Åberg.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera