ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Superstarka kaffet som får igång dig

  • Foto: Colourbox

Behöver du dricka många kaffekoppar på morgonen för att komma igång? Ett australiskt kafé kan ha löst det problemet åt dig, skriver CNN.

Ett kafé i australiska Adelaide serverar nu kaffedrycken ”Asskicker”. Den är en blandning av fyra espressos, kallbryggt kaffe och mjölk. Dess uppfinnare Steve Benington, som driver kafét Viscous Coffee i Adelaide, hävdar att en ”Asskicker” innehåller 80 gånger så mycket koffein som en vanlig kaffe. Den ska dock inte svepas, utan drickas långsamt under 3-4 timmar och ska ge ett kafferus som varar 18 timmar, skriver CNN.

Enligt upphovsmannen Steve Benington utvecklades drycken för en sjuksköterska som jobbar på en närliggande akut och som behövde något som höll henne vaken under oplanerade nattpass.

”Vi var tvungna att tona ner den lite därför att den höll henne vaken i tre dagar”, säger Steve Benington till CNN.

Han säger att kaffedrycken blivit populär de senaste veckorna. Samtidigt avråder han personer som vill testa drycken som en kul grej från att köpa den, likaså personer med högt blodtryck eller hjärtproblematik.

”Jag har ett ganska omfattande samtal med folk innan de faktiskt köper en. Om jag kan få någon att inte vilja köpa drycken är de inte redo för den”, säger Steve Benington.

Enligt honom innehåller ”Asskicker” fem gram koffein, att jämföra med en vanlig kopp bryggkaffe som enligt Livsmedelsverket innehåller cirka 100 milligram koffein. Livsmedelsverket har ingen rekommendation för dagligt intag av koffein för vuxna, men rekommenderar att gravida bör begränsa sin dagliga konsumtion av koffein till maximalt 300 milligram.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer