1515

Summers katastrofvarnar om Trump

Om USA drar sig tillbaka från världen vore det en potentiell katastrof. Det sade Lawrence Summers, före detta finansminister och numera Harvardprofessor, i en intervju med Bloomberg Television på måndagen.

Lawrence Summers och Donald Trump.
Lawrence Summers och Donald Trump.Bild:AP

Han sade att vi nu ser det första "post-rationella" presidentskapet i USA och att människor inte har greppat hur mycket världen har förändrats.

Harvardprofessorn välkomnar beslutet att fokusera på infrastruktur i USA, men han tror att chansen för en uppgång i de amerikanska infrastrukturinvesteringarna är klart under 50 procent. President Donald Trumps budgetplaner "går inte ihop", sade han.

Lawrence Summers sade samtidigt att USA:s problem går att lösa, "men man måste fokusera på dem och inte fokusera på personlighetsfrågor".

"Varför, med människor som dör i London, har presidenten valt att göra en politisk attack på Londons borgmästare till en central prioritering för Vita husets retorik", frågade han sig.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?