1515

Succésiffror för Scania

Lastbilstillverkaren Scanias orderingång uppgick till 26.718 lastbilar och bussar under det andra kvartalet 2017. En ökning på 20 procent jämfört med samma kvartal i fjol.

Bild:TT

Scania har plattan i mattan. Under årets första sex månader uppgick orderingången till 54.653 lastbilar och bussar, en ökning på 24 procent jämfört med i fjol.

”Efterfrågan på lastbilar i Europa håller i sig tack vare ett gynnsamt konjunkturläge och Scanias marknadsandel för lastbilar i Europa är fortsatt stark på 16,8 procent. Utvecklingen i Latinamerika är positiv och vi ser en ökad efterfrågan i Brasilien från mycket låga nivåer, främst hänförligt till en ökad aktivitet inom jordbrukssektorn”, kommenterar Henrik Henriksson, vd för Scania, kvartalet.

”I Eurasien är trenden i efterfrågan positiv då Ryssland fortsätter att återhämta sig. I Asien ökade efterfrågan tack vare starka försäljningsinsatser i främst Kina och Iran”, fortsätter han.  

Nettoomsättningen landade på 30.327 Mkr under det andra kvartalet vilket var en ökning på 12 procent jämfört med samma period 2016. Resultatet efter skatt uppgick till 2.400 Mkr medan rörelsemarginalen landade på 11,2 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?