1515

Succé för snyggare loppis

En snyggare loppis gav en rivstart. Shoppis i Östersund överrumplades av omedelbar succé för två år sedan, men ledningen får nu hantera nya utmaningar efter den ena delägarens avhopp.

Marielle Brovinger.
Marielle Brovinger.Foto:Håkan Wike

28 miljoner kronor har strömmat genom den gemensamma kassan på två år. Pengar som hamnar i säljarnas fickor –Shoppis tjänar pengar på att hyra ut skåpen.

”Vi hamnade väl precis över nollstrecket på resultatet förra året, men vi har tagit kostnaderna för utbyggnaden av lokalen det året och kaféet går runt redan nu”, säger Marielle Brovinger, ägare och grundare.

Idén att samla både köpare och säljare under samma tak kommer från ett koncept i Finland.

Med fräschare och snyggare begagnatvaruhus har de snabbt skapat en tydlig stil på sitt varumärke. De 200 skåp som sattes upp till öppningen 2016 fick snart utökas till 330 skåp. Nu när de kommit i fatt efterfrågan i Östersund är den stora satsningen framöver franchising. Första kontraktet med en företagare i Birsta köpcentrum utanför Sundsvall är redan påskrivet.

”Det är det som jag tror mest på framöver. Det finns även idéer om sökbarhet på produkter och hämttjänster utanför Östersund”, säger Marielle Brovinger.

Det framtidsarbetet får däremot ta nya former då medgrundaren Ulrika Lindholm precis i dagarna valt att kliva av. Företagarlivet och den snabba framgångens krav, ekonomiskt och fysiskt, blev en tuffare arbetsbelastning än hon räknat med.

Marielle Brovinger vill dock driva Shoppis vidare.

”Jag får lyfta upp några av de anställda som får mer ansvar i Östersund så jag kan jobba vidare med strategier och utveckling”, säger Marielle Brovinger.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?