Annons

Styrelser uppges ha gett grönt ljus till biljättarnas sammanslagning

Fiat Chryslers styrelse ska ha godkänt samgåendet med Peugeot-ägaren PSA. Det rapporterar Bloomberg News. Samtidigt rapporterar Reuters, med hänvisning till en anonym källa, att även PSA:s styrelse ska ha gett grönt ljust till samgåendet. 

Foto:Antonio Calanni/Christophe Ena

FCA och PSA aviserade sina planer om ett samgående tidigare i höstas, en plan avsedd att möjliggöra skalfördelar och kostnadsminimeringar för ny fordonsteknik som väntas göra genombrott i branschen med introduktionen av högre andel eldrift och i och med självkörandeteknikens framfart.

Tillsammans har Fiat Chrysler och PSA en årlig försäljning om 8,7 miljoner fordon och bolagen spår synergier i årstakt på cirka 3,7 miljarder euro.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?